måndag 17 maj 2010

Efter att sprungit på många husvisningar runtom i stan så kom vi fram till att vi ville bygga vårat eget hus. Vi började då kika runt på en massa hustillverkare och jag lovar att det är en djungel! Först fastnade vi för smålandsvillan, men sedan upptäckte vi att Lb-hus kunde erbjuda ett sådant hus som passade mer för oss. De vi fastnade mest för var såklart planlösningen men även att Lbhus har gjuten platta, vilket innebär golvvärme :-)


Vi skrev kontrakt med Lbhus och i samband med det så köpte vi en hörntomt på Moröbacke som vi hade spanat på. När kontraktet var skrivet var det mycket pappersarbete som skulle göras vilket ibland var lite bökigt...Ritningar på huset skulle in till kommunen för att godkännas, köpekontrakt och köpebrev på tomten skulle färdigställas, inskrivning hos lantmäteriet, beställning av vatten och avlopp, fixa en kvalitetsansvarig, alla papper med banken, alla papper som ska fixas inför byggmötet med kommunen...

Ja, U name it! Mycke papper blir det.


Vi har själva upplevt ett bra bemötande från Lbhus, dock har det varit en del tjaffs/funderingar om när papper ska skickas och vem som ansvarar för sådant och dylikt. Tur nog har vi hittat en väldigt bra kvalitetsansvarig som hittills håller bra koll.
Vårat hus heter "Classic 159" med inredd övervåning och vi har valt genomförandet som kallas NNF (nästan nyckel färdigt). Vi kommer alltså själva att bla färdigställa: toan, golven, tapeterna, övervåningen (såsmåningom). Markus kommer även att tillverka trappen.

I denna blogg kommer ni att få följa uppbyggnaden av vårat drömhus, enjoy!

1 kommentar: