torsdag 27 maj 2010

Möten

Igår kom Stig Drugge från Luleå och hade ett byggstartmöte med oss.
Vi gick igenom en checklista för att kolla att vi var överrens om saker och ting.
Vi berättade även om våra önskemål som är avvikande i ett "vanligt bygge"
Men det mesta som vi tog upp ska vi prata med de som är ansvariga entrapenörer för
dessa olika delar som vi ska ha lite annorlunda.
Såsom exempelvis att vi inte vill ha värmeslingor under trappen eftersom där ska vi gjuta plintar till trappen, isolering i innerväggarna och gjuta platta för uteplatsen.


Efter det mötet drog vi oss vidare till Tommy Holmlund på kommunen där vi
även mötte upp våran kvalitetsansvarige Gert för ett byggsamrådsmöte.
Vi gick igenom en del ritningar och några frågetecken rätades ut.
Vi kom överrens om att vi ska sätta ner radondosor i marken på tomen för att mäta radon, så det har vi gjort idag och om 3-4dagar ska vi gräva upp dosorna och skicka iväg dom för kontroll. Vi har även ringt och beställt utsättning av huset och det ska göras den 2 Juni.








Men det största av allt så fick vi reda på när de ska börja med grunden och det är redan om
3 veckor, äntligen!


I början av vecka 24 kommer gubbarna att börja med grunden och det är norrlands grundmontering som lägger den. Sedan i början på vecka 27 så kommer dem med huset och börjar sätta upp det.
Huset kommer att ska stå rätt långt upp från vägen så därför måste vi fixa till infarten så det blir stabilare för att lastbilen ska kunna köra upp en bit in på tomten för att kunna lasta av delarna till huset.

5 kommentarer:

  1. Du kunde ringt min pappa sa kunde han kommit och satt ut huset. Vem vet, det kanske blir han som gor det anda, man vet aldrig, haha! Nar kommer dom? Ska fraga pappa om han ska pa Pingstgatan och satta ut hus! xx

    SvaraRadera
  2. Vanta - 2 juni sag jag just nar jag laste igen! =)

    SvaraRadera
  3. Hej! Vad kul att ni också bygger med LB-hus :)Men tror faktiskt att ni ligger en hel del före oss ändå, vi ska bygga garage själva i sommar för vårat hus kommer inte förrän i höst. Men den som väntar på något gott..! Den kan vi husbyggare utan och innan vid det här laget! Trevlig helg!
    Hälsningar Malin & Jesper

    SvaraRadera
  4. Nej saker och ting är verkligen inte gratis, men det är såå värt det i slutändan ändå hoppas jag! :-) Vi har köpt det nyckelfärdigt, men har inte köpt garaget utav LB-hus utan av ett företag som säljer garage i byggsats, så där sparar vi faktiskt en hel del. Kanske ett tips? :-)

    SvaraRadera
  5. Men oj har du börjat blogga om huset, vad kul =) Spännande att allt dragit igång och att grunden snart ska sättas på plats =) blir ganska avis för det jag längtar mest av allt just nu är ett hus...men kanske vi får börja vi oxå, vem vet =)

    Hoppas allt är bra annars? Ska du ha semester nått?

    Kramis från mig!
    /Sandra Gustafsson

    SvaraRadera